szechenyi esba top

Kedvezményezett neve: Glück Kft.szechenyi 2020

Projekt azonosító: GINOP-1.2.8-20-2020-03386

Projekt címe: Eszközbeszerzés és technológiai fejlesztés a Glück Kft.-nél

Támogatás összege: 10 020 272 Ft

Támogatás mértéke: 68,79%

Projekt befejezésének ideje: 2021.06.28

A projekt tartalma:

A projekt keretén belül megvalósult fejlesztés három pilléren nyugszik: 1. technológiai fejlesztés. 2. hatékonyság-növelés. 3. költségcsökkentés.

A technológiai fejlesztést az OMAS A2696 W1 W2 ablakgyártó szerszám beszerzése jelenti, mely egy alumínium-fa kombinációjú ablak gyártására alkalmas berendezés. A szerszámmal a mai kornak megfelelő, az előírt hőtechnikai szabványoknak eleget tevő hőátbocsátási tényezővel rendelkező nívós kültéri nyílászárók gyárthatók. A projekt keretében megvalósult technológiai fejlesztés segítségével így egy új, innovatív termékcsalád gyártására vagyunk képesek, melynek köszönhetően szélesebb vásárlói igényt tudunk kielégíteni.

A hatékonyság növelését egy LPG üzemű targonca beszerzése segíti. Az új LPG üzemű targoncát műhelyen belül is tudjuk használni, mely nagymértékben egyszerűsíti és gyorsítja az anyagmozgatási folyamatokat.

A költségcsökkentési pillér egy megújuló energia beruházás (napelem telepítés) révén valósult meg. Napjainkban már bizonyos lakossági szinten is megéri anyagilag a villamos energiafogyasztás (legalább egy részének) napelemes energiatermeléssel történő fedezése. Ez hatványozottan igaz cégünkre, hiszen (a világítás, hűtés, stb. mellett) a legtöbb gépünk, eszközünk villamos árammal működik, így fogyasztásunk mértéke ésszerűvé tette a megújuló energia alkalmazását.